hoe een dubbeltje rollen kan


hoe een dubbeltje rollen kan 1.0

((vooral) in Nederland)

iets kan raar lopen; de zaken kunnen een onverwachte wending nemen

Algemene voorbeelden


We begonnen aan een stomende relatie, die jammer genoeg eindigde toen Frans de vrouw van z'n leven tegenkwam en met haar trouwde in plaats van met mij. Hoe een dubbeltje rollen kan.

https://books.google.be/books?id=_eZbCgAAQBAJ&pg=PT72&lpg=PT72&dq=%22dubbeltje+rollen+kan%22&source=bl&ots=GsR_ORoCpG&sig=elq7LzMVE4ie0TLutPWJsvFRuao&hl=nl&sa=X&ved=0CDsQ6AEwBTgeahUKEwj0iIOC3vbHAhWEvRoKHablCFY#v=onepage&q=%22dubbeltje%20rollen%20kan%22&f=false,

Er kwam steun uit onverwachte hoek, namelijk van president Mitterrand die goed was voorbereid door de Franse staatssecretaris voor Consumentenzaken Véronique Neiertz. Zodoende kwam er in 'Maastricht' uiteindelijk toch een verdragsartikel over consumentenbescherming. Hoe een dubbeltje rollen kan!

Mijn jaren in Europa, Karel Van Miert,

In 1870 werd een Duitse atlas uitgegeven; bij de vertaling van de Ross-Latitudes dacht de kaartenmaker aan het Duitse dialectwoord Ross (paard, zoals in het Ros Beyaert). Dat werd mooi in Pferdebreiten vertaald, wat bij ons Paardenbreedten werd en in het Engels Horse Latitudes! Hoe een dubbeltje rollen kan.

http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2490682/2001/07/14/Gematigd-zomerweer.dhtml,